Ladataan Tapahtumat
  • Tämä tapahtuma on mennyt.

Kaikki Tapahtumat

Kamarikonsertti

19.3. @ 18:0019:00

Kamarimusiikkikonsertissa SU 19.3.2023 KLO 18.00 Betel-kirkossa, Yliopistonkatu 29a
kuullaan itävaltalaisten sekä saksalaisten säveltäjien lauluteoksia, kuten Alban Bergin, Johannes Brahmsin sekä Richard Straussin liedejä. Mukana ohjelmassa on myös J.S. Bachin alttoviulusooloja, joita esittää alttoviulutaiteilija Harri Sippel.

Cécile Zylberajch, mezzosopraano
Pasi Helin, piano
Harri Sippel, alttoviulu

BERG BRAHMS STRAUSS
Laulumusiikkia – Vocal music

BACH
Alttoviulu -Viola

Konsertoijien esittelyt:

# Cécile Zylberajch on mezzosopraano. Hän on erityisesti saksalaisen lyyrisen laulumusiikin tulkki, mutta hän on myös esittänyt kabaree-lauluja. Hänen monipuolisuuttaan kuvaa mm. se, että hän on osallistunut elektronis-akustisisiin improvisointi tapahtumiin. Hänen ohjelmistonsa liikkuu omakohtaisen ja poikkeuksellisen musiikillisen viitekehyksen perustalta ylittäen tiukasti musiikin tulkinnalliset vaatimukset.
Näissä puitteissa Cécile kiinnostui ihmiskehon toiminnasta ja sen ilmaisukyvyn säilymisestä mahdollisista hermostovaurioista ja toimintahäiriöistä huolimatta. Näiden kehollisten resurssien löytyminen mahdollisti Cécilelle musiikillisesti rikkaan ja vaikuttavan tulkinnan. Hän on kehittänyt kehollisia harjoitteita, kuten hierontaterapiaa, vähäenergistä liikuntaa, visualisointia, hengityksen tehostamista sekä rentoutumista. Ne ovat osoittautuneet hyödyllisiksi hänen musiikillisesti rikkaan ilmaisuvoimansa löytymisessä.
Cécile Zylberajchilla on tieteellinen koulutus ja hänellä on tohtorin tutkinto matematiikassa.

# Pasi Helin tunnetaan aktiivisena turkulaisena muusikkona sekä konserttipianistina. Hän on opiskellut laajasti, niin Suomessa, Norjassa kuin Saksassakin. Hän suoritti A-tutkinnon vuonna 2000 erinomaisin arvosanoin. Pasi on poikkitaiteellisen Artsoppa ry:n sekä Pianoaura ry:n perustajajäsen ja kuuluu myös sopraano Riikka Sirénin perustamaan Ååbbera ensembleen. Pasi on toiminut vuodesta 2002 alkaen vakituisena avustajana Turun filharmonisessa orkesterissa. Vuosien varrella hän on tehnyt yhteistyötä myös mm. CCA-kuoron, Key Ensemble -kuoron, Saaristo-oopperan, Suurilan oopperajuhlien ja Tanssiteatteri ERIn kanssa. Vuonna 2022 hänelle myönnettiin pronssinen Pro Musica -mitali pitkään jatkuneesta ansiokkaasta työstään musiikin opetuksen parissa. Pasi toimii nykyisin Turun konservatorion pianonsoiton lehtorina.

# Harri Sippel on pitkän linjan turkulainen alttoviulutaiteilija ja musiikin maisteri, joka aloitti uransa Turun kaupunginorkesterissa siirtyen myöhemmin pedagogiksi Turun konservatorioon ja Turun ammattikorkeakouluun. Paitsi pedagogina hänet tunnetaan myös innokkaana kamarimuusikkona mm. Turku Ensemblen riveistä sekä omin konsertein esiintyvänä muusikkona. Harrin monipuoliseen toimintaan on kuulunut myös erilaiset organisaattorin tehtävät musiikin parissa, mm. Iitin musiikkijuhlien ja musiikkikurssin johtotehtävissä. Nykyisin hän toimii Betel-konserttien taiteellisena johtajana.

Vapaa pääsy – ohjelmamaksu 10 €

Tiedot

Päivämäärä:
19.3.
Aika:
18:00 – 19:00
Kotisivu:
www,betel-konsertit.fi

Järjestäjä

Betel-konserttien kannatusyhdistys ry
Puhelin:
0504665967
Sähköposti:
tyttirouhe@gmail.com
Kotisivu:
betelkonsertit.fi

Tapahtumapaikka

Betel-kirkko
Turun adventtiseurakunta Betel-kirkko, Yliopistonkatu 29 a
Turku, 20100 Suomi
+ Google Map
Kotisivu:
https://www.betelkirkko.fi